Sprenger Kuparirolleri

Tuote lisätty
38.00 €

Sprenger Max Control 3-palakuolain

Max Control kuolaimen nivelet lukkiutuvat jos hevonen vastustaa ratsastajan kättä ja kuolaimesta tulee suora. Kun hevonen kulkee rentona kuolain lepää pehmeästi hevosen kielellä.
Valmistettu teräksestä. Paksuus 16mm. Kuolainrenkaan halkaisija 7cm.

Tuote lisätty
59.00 €

Sprenger Max-Control Full Cheek-kuolain

Sprengerin full cheek-kuolain Max-Control ominaisuudella ja kolmipalalla. Suuosan ja renkaiden materiaali on ruostumaton teräs. Paksuus 16mm. 
MAX-CONTROL on kuolain, joka näyttää ensi silmäyksellä ihan tavalliselta nivelkuolaimelta. Kuolaimista erikoiset tekee kuitenkin se, että ne lukittuvat tiettyyn kulmaan hevosen vastustaessa ratsastajan kättä. Tällöin kuolain vaikuttaa kuten suora kuolain ja on tehokkaampi kuin perusnivel. Muuten kuolain toimii suussa normaalin nivelkuolaimen tavoin ja muotoilun ansiosta se tuntuu suussa mukavalta.

Tuote lisätty
85.00 €

Sprenger nivel tuplarenkailla

Tuote lisätty
34.50 €

Sprenger Nivelkuolain

Sprengerin laadukas nivelkuolain Aurigania tai Sesogania, rosterirenkaat. Paksuus 18mm.

Tuote lisätty
68.00 €

Sprenger Nivelkuolain 18mm

Nivelkuolain 18mm

Tuote lisätty
22.00 €

Sprenger Novocontact

Novocontact sarjan 3-pala kuolain sensogania.

Tuote lisätty
140.00 €

Sprenger Novocontact kolmipala

Sprengerin hellä ja silti tarvittaessa tehokas kolmipalakuolain. Kuolaimen suuosa on Sprengerin patentoitu Sensogan. Kuolanirenkaat ruostumatonta terästä. Paksuus 16 mm ja renkaiden halkaisija 70mm.

Sprenger Novocontact on uusi innovatiivinen kuolainsarja jossa kuolaimen uusi  muotoilu yhdistyy hellään ja hevoselle miellyttävään kuolaimeen tuoden kuitenkin, tarpeen niin vaatiessa, intensiivisemmän vaikutuksen. Kuolaimen täysin uusi ovaali muoto antaa kuolaimelle, perinteistä nivel- tai kolmipalakuolainta laajemman kontaktipinnan kieleen jolloin paine kohdistuu hellästi isommalle alueelle. Kun voimakkaampi ohjasapu on tarpeen, kuolaimen muodon vaikutus tehostuu ja kieleen kohdistuva paine muuttuu kapeammaksi ja siten intensiivisemmäksi. Laajasti testattu uusi malli joka tuo aivan uudenlaisen herkän ja hellän tuntuman hevoseen.


Suosittelemme erityisesti hevosille jotka helposti painavat kädelle tai purevat kuolaimeen kiinni vastustaessaan ohjasapuja.

Tuote lisätty
120.00 €

Sprenger Novocontact nivel

Sprengerin hellä ja silti tehokas ja tarkka nivelkuolain. Kuolaimen suuosa on Sprengerin patentoitu Sensogan. Kuolainrenkaat ruostumatonta terästä. Paksuus 16 mm ja renkaiden halkaisija 70mm.

Sprenger Novocontact - leading with intuition on uusi innovaatiivinen kuolainsarja jossa kuolaimen uusi uniikki muotoilu yhdistyy hellään ja hevoselle miellyttävään kuolaimeen tuoden kuitenkin, tarpeen niin vaatiessa, intensiivisemmän vaikutuksen. Kuolaimen täysin uusi ovaali muoto antaa kuolaimelle, perinteistä nivel- tai kolmipalakuolainta laajemman kontaktipinnan kieleen jolloin paine kohdistuu hellästi isommalle alueelle. Kun voimakkaampi ohjasapu on tarpeen, kuolaimen muodon vaikutus tehostuu ja kieleen kohdistuva paine muuttuu kapeammaksi ja siten intensiivisemmäksi. Perinteiseen nivelkuolaimeen verrattuna tässä kuolaimessa ei juuri ole kieleen nivelestä kodistuvaa pistemäistä tai nipistävää vaikutusta. Laajasti testattu uusi malli joka tuo aivan uudenlaisen herkän ja hellän tuntuman hevoseen.

Suosittelemme erityisesti herkille ja herkkäsuisille hevosille joiden vaikea tukeutua kuolaimeen tai jotka vastustavat ohjasapuja.

SENSOGAN on täysin uusi kuolainmateriaali Sprengeriltä. Se on nikkelitön patentoitu metalliseos kuolainten valmistukseen, jossa on yhdistetty kuparia, sinkkiä ja mangaania. Innovaatiossa pyrittiin parantamaan AURIGANin jo vertaansa vailla olevia käyttöominaisuuksia.  
SENSOGANissa kuparipitoisuutta on pienennetty AURIGANiin verrattuna, joka yhdistettynä mangaanin ominaisuuksiin tuo seuraavia ominaisuuksia/etuja.  Vaaleampi ”valkokultainen” väri joka ei tummu niin helposti. Hapettuminen tapahtuu tasaisemmin, jolloin saavutetaan herkempi vaikutus "The Sensitive Connection To The Horse". Mangaani on tärkeä mikroravinne, jolla on todettu olevan lukuisia terveysvaikutteisia hyötyjä kuten, aktivoi entsyymejä, vahvistaa sidekudoksia, parantaa lihasaineenvaihduntaa helpottaen lihasjännitystä ja mahdollisesti ehkäisten näin stressioireita. Mangaani myös vähentää allergisia reaktioita aiheuttavan histamiinin vapautumista.

Tuote lisätty
95.00 €

Sprenger Oliivi nivelkuolain

Ontto oliivi-nivelkuolain, 18mm.

Tuote lisätty
42.00 €

Sprenger pelham 3-pala, baby varsi

16mm, varsi 4,5cm

Tuote lisätty
63.00 €

Sprenger Pelham suora kumipäällysteinen

Pelham suora, jäykkä, kumipäällysteinen

Tuote lisätty
58.00 €

Sprenger Pelham, nivel

Rosteri pelham 7cm varrella. Paksuus 23mm.

Tuote lisätty
49.00 €

Sprenger Pessoa nivelkuolain 18mm

Pessoa nivelkuolain 18mm

Tuote lisätty
38.00 €
-16.00€ Sprenger Suora Kumikuolain

Sprenger Suora Kumikuolain

Joustava kumikuolain, Sprenger

Tuote lisätty
46.00 €
30.00 €

Sprenger Turnado

Turnadokuolaimen keskiosa on käännetty 45 asteen kulmaan. Materiaalina aurigan tai sensogan.

Tuote lisätty
85.00 €