NAF Magic Liquid

Tuotekoodi: T68.1000

Magnesiumin puutos saattaa vaivata kilpahevosia. Työnteon aiheuttama stressi ja säännöllinen matkustelu lisäävät magnesiumin puutostilan todennäköisyyttä. 

Ei varoaikaa, voidaan käyttää myös kilpailukaudella.

47.50 €
23.75 €

Hevonen on syntynyt elämään laumassa aavoilla tasangoilla, liikkuen ryhmässä ja syöden useita eri ruoholajikkeita, yrtteja ja kasveja. Valitettavasti tämä ei ole valmistanut sitä kohtaamaan nykyhevoseen kohdistuvia paineita, mutta on kohtuullista sanoa, että osa hevosista pärjää paremmin kuin toiset. Syy hermostuneisuuten ja ahdistuneisuuteen tulisi aina tutkia perinpohjaisesti. Jos havaittavissa ei ole varsinaista stressitekijää tai fyysistä syytä, on hyvinkin mahdollista, että ravintolisä on tarpeellinen. 

Magnesiumin puutos aiheuttaa jännittyneisyyttä sekä hermo- että lihaskudoksessa, ja on monesti rinnastettavissa nykyhevosen ravintoon sekä märkiin että happamaan laidunmaahan. Magnesiumin puutos saattaa myös vaivata kilpahevosia. Työnteon aiheuttama stressi ja säännöllinen matkustelu lisäävät mangnesiumin puutostilan todennäköisyyttä, kuten myös imetysaika siitostammoilla. Nopeasti kasvava ruoho on magnesiumköyhää ja kaliumrikasta, joka jo itsessään häiritsee magnesiumin imeytymistä. 

Magnesium osallistuu nestetasapainon säätelyyn, ja yksi sen avaintehtävistä on ylläpitää tervettä normaalia lihaskudosta. Lisäksi se tukee tervettä hermostoa ja edistää ruokahalua. Magnesium yksistään ei kuitenkaan ole vastaus koko ongelmaan. Tästä johtuen Magic Calmer yhdistää helposti imeytyvän mngnesiumin yrtteihin, joita on perinteiseti käytetty vähentämään stressireaktioita.

Käyttöohjeet: nosta annostusta vähitellen ensimmäisten viiden päivän kuluessa. Hevoset: 1 mitallinen (25g ) / päivä 
Kilpailukäyttö: 2 - 3 mitallista (50-75 g) kahtena päivänä ennen kilpailua, Ponit: 0,5 - 1 mitallista (12,5 - 25 g) / päivä 
Kilpailukäyttö: 1 - 2 mitallista ( 25-50 g) kahtena päivänä ennen kilpailua. Tuotetta voidaan annostella niin kauan kuin tarpeen. Säilytettävä viileässä ja kuivassa kansi suljettuna. 

Pakkauskoko: 1 kg, riittää 25 g:n ylläpitoannostuksella 40 päivää.