Mattes Asymmetric vyön pehmuste 60cm

Tuotekoodi: 1013201130

Mattesin asymmetric-vyöhön sopiva aitoa lampaankarvaa oleva pehmuste.

Mattesin lampaankarvatuotteet on valmistettu korkealaatuisesta merinovillasta. Villan kuidut ovat nahassa tiiviisti ja luonnostaan kimmoisia. Lampaankarva toimiikin siten erinomaisena paineen jakajana. Ilma pääsee hyvin kiertämään luonnollisten kuitujen välissä, joten karva ei myöskään kuumenna liikaa.

 

 

115.00 €
69.00 €

Hoito-ohjeet:

Pitääksesi Mattes-lampaankarvatuotteesi toimivana ja hyvännäköisenä vuosia on tärkeää hoitaa niitä oikein. Lampaankarvatuotteet eivät ainoastaan ole pesunkestäviä, vaan ne jopa hyötyvät säännöllisestä pesemisestä! Peseminen poistaa tuotteesta lian lisäksi talia ja ammoniakkia, jota erittyy hevosen hiestä.

Sopiva pesuväli riippuu käyttömäärästä. Esimerkiksi, jos lampaankarva tuotteesi on hevosen ihoa vasten ja käytössä noin 2-3 kertaa viikossa, tulisi se pestä joka toinen viikko. Päivittäisessä käytössä olevaan karvavyöhön on suositeltavaa ostaa vaihtokarva, jotta karva ehtii varmasti kuivua ennen seuraavaa käyttökertaa.

Lampaankarvan yksi monista eduista on sen kyky kerätä kosteutta itseensä (jopa kahdeksankertaa painonsa verran), mutta se myös vaatii paljon aikaa kuivuakseen. Hevosen hiki kerääntyy lampaankarvatuotteen nahkaan, joka vaurioituu ja kuivuu liian vähäisestä pesusta. Hien ammoniakki syövyttää nahkaa ja villaan, jos nahka jää jatkuvasti kosteaksi. Tämä kuitenkin tapahtuu hitaasti ja sen huomaa, kun villaa irtoilee tai nahka halkeilee.

Villan kuitujen ei koskaan tulisi liimautua yhteen, silloin karva ei enää jaa painetta tasaisesti. Niin kauan, kun karva on kostea sitä ei pitäisi harjata! Voit ainoastaan poistaa pienet lika jäljet kuitujen päistä pehmeällä harjalla. Kuivanakaan karvaa ei kannata harjata, eikä ehdottomasti myöskään karstata, näin villan kuidut irtoilevat ja karva ei ole enää entisensä.

Pesukone ja kuivuri ovat paras yhdistelmä lampaankarvatuotteen pesemiseen. Pesukone poistaa lian huomattavasti käsinpesua tehokkaammin. Kuivausrummussa ilma pääsee hyvin kiertämään villan kuitujen välissä, jolloin se kuivuu paremmin ja nahka pysyy joustavana ja pehmeänä.

Toimi näin:

  • Kiinnitä tarrat ja poista mahdolliset korjauspalat karvasta
  • Pese mielellään pesukoneessa 30 asteessa normaalilla ohjelmalla. Mikäli pesukoneeseen on mahdollista lisätä vettä pesun aikana, lisää noin 2-3 L. Muutoin suosittelemme kastelemaan karvan läpikotaisin ennen pesua.
  • Käytä Mattesin omaa Melp-pesuainetta
  • Poista koneesta heti pesun päätyttyä
  • Kuivausrummussa käytä kylmää tai viileää (max 30 astetta) asetusta. Mikäli kuivuria ei ole käytössä kuivata ilmavassa tilassa. Esimerkiksi ulkona varjossa, mutta ei koskaan suorassa auringon paisteessa
  • Muotoile kevyesti kuivauksen jälkeen tai sen aikana